Trajtimi logopedik i pacientëve me afazi

Mënyra bashkëkohore e jetës ka fituar dinamizëm të pashembullt dhe e ndjekur me një mënyrë jo të shëndetshme të të ushqyerit dhe aktivitet gjithnjë e më të vogël fizik po shkakton stërkeqjen e njeriut dhe çrregullime në funksionimin normal të njeriut bashkëkohorë. Rritja e vazhdueshme e stresit në jetë i vë kulmin kësaj mënyre të…

Dita evropiane e terapisë së të folurit dhe gjuhës

Dita evropian e terapisë së të folurit dhe gjuhës, që sivjet i kushtohet komunikimit të augmentuar (përforcuar) dhe alternative po shënohet edhe në Kosovë me aktivitete të shumta. Me këtë rast po sjellim të shqipëruar një përmbledhje të AAC-së të publikuar në ueb faqen http://www.cplol.eu/2-uncategorised/68-european-day-2018-aac.html: Komunikimi i augmentuar dhe alternativ Susan Balandin, Shefe inauguruese për…